Kulla e Azem Bejtë Galicës është një monument historik dhe siç na tregon historia ajo është djegur tri herë. Më 1907 bëhet djegia e parë kur edhe vritet Bejtë Galica , i Azem Galicës, djegia e dytë në vitin 1920, kurse djegia e tretë u bë në vitin 1924 kur tamam ishte në konstruktin e një kulle në vitin 1923. qe me heret ajo ishte me shume nje shtepi e vjeter banimi e asaj kohe. Kjo kullë që ndodhet sot është pas luftës së fundit në Kosovë, më saktë gurëthemeli i kësaj kulle u vu në vitin 2010. Ndërtimi i sotëm i kullës është një rindërtim i parë në tregimet e pleqve se si ka qenë e kaluar në të. Ajo ishte kullë fortesë dhe qëndrimi i përhershëm i komandantit në të.